بررسی ظرفیت‌های ورزشی برای مدیریت بحران - 1404/04/23 03:29:48 ب.ظ

1404/04/23 03:29:48 ب.ظ اخبار, اخبار برتر rating
image

جلسه‌ مشترک مدیرکل ورزش و جوانان استان تهران و رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران با هدف بررسی نحوه بهره‌گیری از ظرفیت‌های ورزشی در شرایط بحرانی، برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران، در این نشست که با حضور علی جوادی، مدیرکل ورزش و جوانان استان تهران و دکتر علی نصیری، رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران برگزار شد، ظرفیت‌های فضاهای ورزشی و تشکل‌های مردمی برای خدمت‌رسانی در مواقع بحرانی مورد بررسی قرار گرفت.

علی جوادی با اشاره به امکانات موجود گفت: در استان تهران بین ۵۰۰ تا ۶۰۰ مکان ورزشی وجود دارد که کوچک‌ترین آن‌ها سوله‌های هزارمتری هستند. در شهر تهران نیز حدود ۱۰۰ فضای ورزشی داریم که می‌توانند در شرایط بحران برای اسکان و استقرار مورد استفاده قرار گیرند.

وی افزود: در حوزه نیروی انسانی نیز دو ساختار مجزا در ورزش و جوانان داریم. در بخش ورزش، هماهنگی از طریق اتحادیه‌ها به سرعت قابل انجام است و در بخش جوانان نیز حدود ۳۰۰ سازمان مردم‌نهاد (سمن) در سطح استان فعالیت دارند که ۴۰ تا ۵۰ مورد آن در شهر تهران مستقر هستند و می‌توان از توان آن‌ها بهره گرفت.

جوادی بر ضرورت ساماندهی این ظرفیت‌ها و تعریف ماموریت مشخص برای بهره‌گیری از آن‌ها در شرایط بحرانی تاکید کرد.

در ادامه جلسه، دکتر علی نصیری رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران گفت: در یک ماه اخیر کار فشرده‌ای انجام شد و اکنون شاهد عرضه یکی از معدود ظرفیت‌های عملیاتی هستیم. این حرکت قابل تقدیر است که مسئولی داوطلبانه ظرفیت‌های مجموعه خود را ارائه می‌دهد.

وی افزود: باید برای این ظرفیت‌ها برنامه‌ریزی دقیقی انجام شود. اولین گام، تهیه شناسنامه برای فضاهای ورزشی با نگاه پدافندی و عملیاتی است تا بدانیم هرکدام در شرایط بحرانی چه کاربردی می‌تواند داشته باشد؛ از جمله استفاده به‌عنوان فضای تریاژ، اسکان اضطراری یا درمان.

دکتر نصیری با اشاره به اهمیت ایجاد اردوگاه‌های ایمن گفت: ایجاد اردوگاه در فضاهای عمومی مانند پارک‌ها مناسب نیست. اردوگاه باید فضایی محصور با قابلیت کنترل ورود و خروج افراد باشد. امنیت و وجود سرپناه، از الزامات اساسی در چنین مواقعی است.

وی همچنین بر استفاده از چهره‌های محلی و افراد بانفوذ در جامعه برای جلب مشارکت‌های مردمی و جمع‌آوری کمک‌ها تاکید کرد و گفت: باید چهره‌هایی را که ظرفیت اجتماعی دارند شناسایی و از آن‌ها در جهت مدیریت بحران بهره‌برداری کرد.

در پایان، وی ظرفیت‌های ورزشی را از مهم‌ترین سرمایه‌های اجتماعی در مواقع بحرانی دانست و بر ذخیره‌سازی تجهیزات امدادی در این اماکن تاکید کرد.

DNN